Lounasravit

14.11.14 12:00, Lounasravit, Forssa, Pilvenmäki

 

Vihjeet

Ohjastaja- ja valmentajakommentteja päivän lähtöihin:

Lähtö 1
1 Aliana Von Bentziä ei pääse hirveästi kehumaan. Viimeksi se oli muuten ihan kohtalainen, mutta kompuroi omiin jalkoihinsa. (Pasi J Rytkönen)

Lähtö 2
1 Las Vegas
parantaa koko ajan. Alku on sille vielä vähän vaikeaa, joten sisäradasta ei ole hyötyä. Aku (Moilanen) ajaa varmaan aikaisin eteenpäin, kunhan rako löytyy. Kunhan ori menee koko matkan ravia, sillä on hyvät saumat menestyä. (Tapio Mäki-Tulokas)
5 Andreas Von Bentz teki joitain parempia startteja välillä, muttei menestynyt viimeksi, kun juoksu meni moneen kertaan pilalle. Porukka ei ole pahimmasta päästä, eikä menestys yllättäisi. Tasavauhtisella hevolla olisi hyvä päästä ajoistaan kärjen lähelle. (Pasi J. Rytkönen)

Lähtö 3
10 Priority Tag
tulee starttiin epävarmoin mielin. Sillä on ollut ongelmia, joihin löydettiin kyllä pitkän hakemisen jälkeen syyt. Saa sitten nähdä, kuinka paljon ne ovat jättäneet jälkiä. Harjoituksissa on ajettu kerran 22:ta läpi, mutta en ota siihen kantaa, mitä ruuna pystyy menemään kilpailussa. (Riina Wallenius)
12 Briliant Player tulee pitkältä tauolta. Hengityksessä oli ongelmia. Se on treenannut oikein positiivisesti, mutta vaikealta paikalta menestys on tiukassa. Tarkoitus on antaa tauon jälkeen nättiä juoksuja. (Pasi J. Rytkönen)

Lähtö 4
4 Lecrosse
ei ole ehkä ollut kahdessa viimeisessään lopussa ihan niin hyvä kuin edellisissä. Ruuna on joutunut alkumatkalla töihin, mikä voi näkyä nuorella hevosella kirivaiheessa. Viimeksi sen olisi pitänyt olla toinen, mutta sillä ei vaan ollut tarpeeksi hyvää rytminvaihtokykyä. Tällä kertaa Lecrosse kohtaa paljon viime juoksuja köykäisemmän porukan, joten voitosta ajetaan. (Tapio Mäki-Tulokas)
10 Sacramento S:llä oli toisessa etukaviossa oli vikaa, mikä haittasi hevosta aikaisemmin. Tauon aikana kaviot kasvoivat kuntoon, ja olin kuskin ohella koelähtöön oikein tyytyväinen. Uskon ruunan olevan 16-kunnossa, sitä vauhtia se menisi aamut ja illatkin. Tämä ei ole nolo hevonen, joten vähintään totosijaa odotellaan. (Tapani Raunio)
12 Secret Playerillä on ollut kaikenlaista pientä vaivaa, ja parhaaseen terään on reilusti matkaa. Tavoitteet ovat talvessa, joten hampaat irvessä ei ajeta. Tältä paikalta pärjääminen on vaikeaa. (Pasi J Rytkönen)

Lähtö 5
12 Young Moon Hoss
voitti Vermossa 11 radalta, joten 12 paikka ei ole hirveän paha Forssan lounasraveihin. Tamma on edelleen menossa oikeaan suuntaan. Ari (Moilanen) ajaa varmaan eteenpäin, jos vauhti rauhoittuu matkalla.

Vihjeet: (julkaistu keskiviikkona)

Lähtö 1
A – 2       B – 7, 3, 6, 9, 1, 12, 10, 11        C – 5, 4, 8
SUOSIKKI
: 2 Robby Bubble valikoituu nappipaikalta avauslähdön rankingkärkeen. Ruuna avasi uransa positiivisella suorituksella toiselta ilman selkää. Kilometri aika parantunee nyt tuntuvasti, sillä olosuhteet eivät olleet viimeksi nopeimmillaan. Muutenkin nelivuotias tuntuu kehityskykyiseltä.
HAASTAJAT: 7 Wilds Bonfire ei ole vielä erehtynyt toton ulkopuolelle, ja sama tahti voi jatkua tässäkin. Turussa Pasi Långin ajokki sai nappijuoksun toisessa ulkona. Se tuli juosten perille, vaikkei pysynytkään kärkiparin kyydissä. 3 Who’s So Good pystyy kaarteet ravatessaan paljoon, sillä vastus kevenee. Forssassa se eteni loppukurvissa ennen laukkaansa mukavasti kohti kärkeä. 6 Chesiree Lady oli viimeksi toisesta ulkoa iso varsin vaisu, mutta tamma tuntuu vauhdikkaalta ja seura on nyt köykäisempi.

Lähtö 2
A – 1        B – 5, 10, 4, 8, 6        C – 7, 2, 10      D – 8
SUOSIKKI
: 1 Las Vegas on Tapio Mäki-Tulokkaan kovan kolmikon ensimmäinen edustaja näissä raveissa, ja se ansaitsee selvän suosikin aseman, vaikkei hyödy sisäradan lähtöpaikasta. Kouvolassa kolmivuotias laukkasi loppukurvissa voimissaan ja saattoi menettää jopa Kymenlaakso-ajon finaalipaikan. Turussa Ari Moilanen kierrätti Classic Photon pojan etusuoralla johtopaikalle, jolta valjakko irtosi kevyesti ykköseksi. Las Vegas ei ehdi alussa nopeimpien mukaan, mutta jyrää sopivassa seurassa voittomatsiin.
HAASTAJAT: 5 Andeas Von Bentz ei ole erityisesti loistanut viime kisoissaan, mutta kohtaa nyt tuntuvasti normaalia sopivamman vastuksen. Viimeksi ori jäi orvoksi kolmannelle ja peruutteli hännille. Ori yritti tulla kirivaiheessa sisäkautta, muttei ymmärrettävästi pystynyt nousemaan kärkeen, kun se kohtasi vielä huonoja selkiäkin. 10 Hamis Speedbuster hyötyy tasavahvana menijänä pienestä lähdöstä. Vermon lounasraveissa ruuna sai onnistuneen juoksun johtavan takana, mutta puristus ei riittänyt kirivaiheessa parhaille. 4 Viking Mercedes on perusvahva puurtaja, jonka ravi on välillä ollut pahoin kateissa. Viimeksi askellus oli aikaisempaa sujuvampaa ja tuloksena oli kakkossija toiselta radalta ilman selkää.

Lähtö 3
A – 11       B – 1, 6, 2, 5, 10, 12, 4, 7, 2       C – 8, 3
SUOSIKKI
: 11 Eventually on toisen T4-kohteen ideahevonen, sillä hyvävireinen menijä kohtaa sopivan vastuksen. Tamma ei ole varsinainen kiertelijä, mutta ykköseen on siitä huolimatta mainiot mahdollisuudet. Turussa viisivuotias juoksi viidennessä sisällä, josta vaihtui viimeisellä takasuoralla toiselle. Se nousi 15,5-aikaisella 700 metrin loppuvedolla hyvin toton tuntumaan. Lähtö oli huomattavasti tämänkertaista kovempi.
LIIKAA PELATTU: 1 Don Barbe on B-ryhmän kärkipaikastaan huolimatta pelimielessä oikein maistumaton, sillä näistä asemista ja voitto alla peliosuus lienee yläkantissa. Ruuna sai viimeksi vetää kärkipaikalla kävelyä ja piti vakuuttamatta ykköseksi. Keulajuoksulta tämäkin näyttää, muttei veto välttämättä riitä loppuun asti.
HAASTAJAT: 6 Classic Deal on peruskapasiteetiltaan tähän seuraan oikein hyvä tekijä, mutta huippukunto on loistanut viime aikoina poissa olollaan. Teivossa tamma kyllä kohtasi monta luokkaa tiukemman vastuksen, mutta oli joka tapauksessa rahanjakovaiheessa turhan tasainen. 2 Susane palasi Turkuun pikkupaussilta, eikä riittänyt neljännestä sisältä edes lähelle kärkeä. Tamma voi kuitenkin terävöityä startti alla, ja Ari Moilasen voi laskea startti alla terävöityvän menijän rattailla isoksi plussaksi.
Juoksunkulku: 1 Don Barbe ottaa asemat joukon kärjestä. 2 Susane saa juoksuasemat sen takaa.

Lähtö 4
A – 4       B – 10, 1, 2, 7, 8, 9, 5, 12, 11       C – 6, 3
SUOSIKKI
: 4 Lecrosse tuntuu ilman haaveria todella pahalta kukistettavalta, sillä viime kisat ovat peräisin aivan eri kategorian lähdöistä. Viimeksi Levi-Cupin finaalissa kolmivuotias haki ensimmäisellä takasuoralla voimalla johtopaikan, jonka luovutti kuitenkin etusuoralla Big Musclesille. Lecrosse pääsi nousemaan maalisuoralla toiselle ja pinkoi mukavasti kolmanneksi. Mika Forssin ajokki etenee tässä aikaisin johtopaikalle.
HAASTAJAT: Vaikka 10 Sacramento S on tuntuvasti tauluaan kovempi hevonen, tuntuu suosikin kukistaminen tosi vaikealta. Ruuna väläytti ensimmäisissä Suomen kisoissaan hyvää kapasiteettia, mutta pilasi mahdollisuutensa pitkälti laukkoihin. Sacramento S tuli kokeessa hyvällä tyylillä viimeiset 700 18,2-vauhtia, ja kun se palaa vielä kehujen saattelemana, voi ruunalta odottaa hyvää panosta. 1 Choco Caramel on niin ikään tulosrivistöään parempi, sillä juoksut eivät ole luonanneet oikein lainkaan. Nyt nopealla avaajalla on mainio sauma puolustaa aluksi keulapaikka, luovuttaa se suosikille ja seurata korkealle. Viimeksi Choco Caramel jäi toiselle ilman selkää, joka ei sovi sille juuri lainkaan.
Juoksunkulku: 1 Choco Caramel on ensi metreillä nopein, mutta sille kelpaa mainiosti 4 Lecrossen selkä.

Lähtö 5
A – 12        B – 9, 4, 6, 3, 8, 2, 11          C – 7, 10, 5, 1
SUOSIKKI
: 12 Young Moon Hoss on Tapio Mäki-Tulokkaan vastustajien kannalta pelottavan kovan kolmikon viimeinen lenkki. Se kilpailee hienossa iskussa, ja tappio tulisi yllätyksenä, vaikka paikka luonnollisesti aiheuttaa lisämetrejä. Tehtävä on kuitenkin monta luokkaa viime kisoja heppoisempi, ja viisivuotiaalla kestää ajaa aikaisin eteenpäin. Young Moon Hoss voitti Vermossa kierroksen kirillä kuudennesta ulkoa. Juoksu oli huippuluokkaa, vaikka vetävät selät luonnollisesti auttoivat.
HAASTAJAT: 9 O’Le Birdland petraa pikku hiljaa, muttei ole luokaltaan suosikin veroinen ja takarivi voidaan laskea isoksi miinukseksi. Viimeksi ruuna otti kovassa avauksessa ensin vetovastuun, mutta päästi pian voittaneen Grainfield Oliverin eteensä. Nelossija kovasta 65-lähdöstä oli kaikkiaan oikein positiivinen suoritus. 4 Mack Charging on yllätyksen etsijöille mainio pelikohde, vaikka kaarrejuoksun ongelmat voivat taas kostautua laukkana. Esimerkiksi Turussa ja Porissa ruuna olisi ollut ilman loppukurvin laukkaa vähintään kärjen tuntumassa –eivätkä lähdöt olleet mitään köykäisiä. Ravatessaan Mack Charging on kaikilta juoksupaikoilta troikassa. 6 Sundsvik Shoman lannistui Turussa ymmärrettävästi ylikovaan matkavauhtiin, mutta nyt onnistuneen selkäjuoksun saadessaan varsin mahdollinen totohevonen.
Juoksunkulku: 5 Donque avaa keulaan, eikä sillä ole ollut tapana luovuttaa niitä asemia pois suosiolla. Useimmiten ruunan veto on kuitenkin laantunut viimeistään maalisuoran alkuun.

T4, pieni systeemi
I    1 Las Vegas
II    11 Eventually
III    4 Lecrosse
IV    12 Young Moon Hoss
1 riviä 5 euron panoksella = 5,00 euroa

T4, suuri systeemi
I    1, 5
II    11, 1, 6, 5, 2, 10, 12, 4, 7
III    4 Lecrosse
IV    12 Young Moon Hoss
20 riviä 1 euron panoksella = 20,00 euroa

DUO, lähdöt 4&5
4 – 12 100%

TROIKKA, lähtö 5
I    12 Young Moon Hoss
II    4 Mack Charging
III    Kaikki 10 hevosta

I    12 Young Moon Hoss
II    Kaikki 10 hevosta
III    4 Mack Charging

20 yhdistelmää 20,00 euron panoksella

Parhaat pelikohteet:
***Eventyally (L3)
**Las Vegas – Andreas Von Bentz (L2)
**Robby Bubble (L1)
**Mack Charging (L5)

Vihjeet laati: Iivari Ingves